DOBRÉ JÍDLO A PITÍ aneb gastronomie v Hrusicích a okolí V Hrusicích se prostě dobře jí... Už pověstný krajáč smetany rozlitý slavným mluvícím kocourkem Mikešem něco signalizoval, a když dnes přijdete na tradiční baráčnický maškarní ples a máte štěstí na některý z dortů z tomboly, zjistíte, že se tu dodnes i skvěle peče. Fanda Vávra je široko daleko vyhlášený řezník a jeho jitrničky a jelítka - no jedna báseň. V moderní minulosti bylo v Hrusicích vedle pověstné a téměř světoznámé hospody U Sejků několik podniků, ať Vinárna Valencie, posezení na hřišti, Pizzerie, nebo výčep v Sokolovně. Pak manželé Machovi rozšířili své podnikání z tradiční Sejkovské hospody i přes ulici do Horní hospody s dobře vybavenou kuchyní a prostorným sálem. Dole v Hubačově prosperuje další rodinný podnik U Kaštánků, vyhlášený zejména domácí kuchyní. A proti kostelu se můžete občerstvit ve stánku se zmrzlinou a rychlým občerstvením. Čas trhnul opratí a od roku 2018 provozuje starou hospodu U Sejků Jana Šamšonová, která vaří poctivou domácí českou kuchyni. Na Hlavačově nad Hrusicemi se fotily a psaly tři obsáhlé knihy o víně a dobrém jídle - pro někoho kuchařky, pro jiného poučení o aktuálních českých a moravských vínech.A už spoustu let se tam vydává časopis SOMMELIER/Revue pro Hotel, Restaurant a Cestování. Nejstarší časopis pri milovníky vína ve střední Evropě od roku 1991! To nemá hned tak nějaká vesnice! A okolí? Dobrot kam se podíváte! Prostě zaslíbený kraj! Vážení přátelé, pokud máte další poznatky, informace a zajímavosti, kterými bychom mohli naše stránky doplnit nebo snad něco opravit, prosím, sdělte nám to na e-mail sponzora a vydavatele těchto neoficielních stránek, Agentury PragMatic. Předem děkujeme! |